Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A TanaKodó csapata nyerte az Évkerék 2018 versenyt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. február 07.
A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium csapata nyerte az Évkerék 2018. programsorozatot. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár által meghirdetett nagy múltú, hagyományőrző eseményen a tavalyi évben összesen ötven diák vett részt. A díjátadón a TanaKodó csapata vehette át a Gáspár Attila Hagyományőrző Vándordíjat, amelyet egy éven át - immár harmadik alkalommal - őrizhetnek a kodósok.
Tovább...
 
Lakossági fórumot tartanak hétfőn a Feketehegy-Szárazréten élőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 07.
Székesfehérvár polgármestere is részt vesz azon a lakossági fórumon, melyet a Feketehegy-Szárazréten élőknek szervez Szigli István önkormányzati képviselő. Az eseményt jövő hétfőn délután tartják.
Tovább...
 
Pipázás, vadászat, szerelem Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 07.
Pipázás, vadászat, szerelem címmel zenés előadással várják az érdeklődőket a „Vadászok és vadászatok Fejér megyében – a barokktól a neobarokkig” című kiállításhoz kapcsolódóan. A február 8-án, pénteken 16.30 órakor kezdődő eseményen Ridovics Anna művészettörténészt és Csörsz Rumen István irodalomtörténészt, muzsikust hallhatja a közönség a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.
Tovább...
 
7. Székesfehérvári Utazás, Szabadidő Kiállítás és Vásár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 07.
Szombaton és vasárnap, a Hiemer-ház Báltermében rendezik meg a 7. Székesfehérvári Utazás, Szabadidő Kiállítást és Vásárt. A szezonnyitó seregszemlére 19 kiállító érkezik az ország minden pontjáról. Jelentős kedvezményekkel, színes képi világgal, izgalmas programokkal és játékokkal csábítják a tartalmas kikapcsolódásra vágyókat.
Tovább...
 
Allergiás tünetek – meglepetéseket okozhat az enyhe téli idő Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. február 07.
A legtöbb ember számára az allergiaszezon csak nyáron indul a fűfélék – a legismertebb pollen, a parlagfű – virágzásának kezdetével. A tüsszögés, orrfolyás, viszkető szem, duzzadt nyálkahártya sokunk életét megnehezítik. Az enyhe téli időszak miatt azonban már mostanában elkezdhetik gyötörni a panaszok az erre érzékenyeket, egyes fák ugyanis már februárban, sőt, a megszokottól eltérően akár már januárban megkezdhetik virágzásukat, így például a mogyoró, az éger és a nyír is.
Tovább...
 
80 nap alatt a Föld körül a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. február 06.
A Black Comedy nagyszínpados premierjét máris egy újabb követi a Vörösmarty Színházban: Lendvai Zoltán a 80 nap alatt a Föld körül “csehszlovák” átdolgozását állítja színpadra február 23-án. A próba folyamat elején beszélgettünk Lendvai Zoltán rendezővel a darabban rejlő lehetőségekről és kihívásokról.
Tovább...
 
Tóparti fővendég alkotott Japánban Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 06.
A méltán híres, magas nívójú Japán nemzetközi természetművészeti eseményen, a Tsukuba-Art-Center Artist in Residency programján vett részt a közelmúltban a Nemzetközi Velencei-tavi Symposion alapítója, művészeti vezetője, Péter Ágnes, aki nem tétlenkedett, egy ágakból font "áramló kört" alkotott polgármesteri asszisztenciával a Tsukuba-hegyen.
Tovább...
 
Konferenciát rendezett a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 06.
A Megyeháza Dísztermében rendezett tudományos konferenciát a Trianon Centenáriumi Emlékbizottság. Ez a volt a munkacsoport első nyilvános rendezvénye Magyarország, Fejér megye és Székesfehérvár 1918-1919 fordulóján címmel.
Tovább...
 
Különleges központ volt a X-XI. századi Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2019. február 06.
Az utolsó simításokat végzik a Székesfehérvár múltját bemutató dokumentumfilm-sorozat záródarabján. A két éve elhunyt Siklósi Gyula régésznek is emléket állító Fehéredő múlt IV. Székesfehérvár Árpád-kori szerepéről ad teljesebb képet. A legújabb ásatások eredményét is bemutató mű választ ad arra a kérdésre, hogy milyen központ is volt a X-XI. században Székesfehérváron. Burján Zsigmond filmjét február 16-án, szombaton este hat órakor mutatják be a Városháza Dísztermében.
Tovább...
 
Itt a tél, fokozott a veszély a megfázásra Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. február 05.
A téli hónapokban sohasem lehet kizárni, hogy egy vírus által okozott influenzajárvány szenvedőivé válunk. Az influenzás megbetegedésekről, a viselkedési szabályokról, és azokról a szükséges intézkedésekről, amelyek segítségével csökkenteni lehet saját megfertőződésünknek, és mások megfertőzésének a kockázatát, nagyon sok információnk van.
Tovább...
 
Szédülés télen Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. február 05.
A hipertóniások jobban megszenvedhetik a téli időszakot, hiszen a hideg felerősítheti a vérnyomásproblémákat, így gyakrabban tapasztalhatnak szédülést, ami vérnyomás-ingadozásra utalhat. Hogy pontosan miért, arról dr. Kapocsi Judit, a Trombózisközpont magas vérnyomás specialistája beszélt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9395 - 9405 / 20399